despre noi
Despre
Artis Mundi
Școala Artis Mundi este locul unde poți da frâu liber pasiunii tale, unde îți poți cultiva talentul și cu ajutorul căreia poți dobândi evoluție și apreciere.
Activitatea școlii a început în anul 2019 cu ajutorul fondatorului Gavriluți Andreea Teodora și posedă un parcurs vast.
De-a lungul timpului cursanții au avut parte de numeroase apariții în public, și au dobândit premii importante în competițiile de profil.
Personalul clubului este format din tineri absolvenți ai Universității Naționale e Arte George Enescu dar și al modulului phiso-pedagogic. Toți profesorii performează în specializarea proprie având de asemenea un palmares important dar și activitate scenică.
Desfășurarea cursurilor
Noi, echipa școlii Artis Mundi, ne desfășurăm orele aplicând strategii pedagogice moderne, iar procesul de învățare este gestionat cu mare atenție oferind cursanților noștri o experiență inedită într-o atmosferă relaxantă și prietenoasă.
Empatizarea este punctul nostru forte, astfel că adaptăm nivelul de predare a informațiilor în funcție de vârstă și de caracteristicile fiecărui elev. Totodată aplicăm diferite metode didactice manifestate prin jocuri sau exerciții, cu ajutorul cărora rezolvăm cu mult tact și înțelegere nevoile existente.
Personalitatea fiecărui cursant este unică și de asemenea o variabilă relevantă în ceea ce privește modul prin care profesorul va aborda susținerea orei.
Datorită dragostei pentru artă și a experienței profesionale, dăm dovadă de multă flexibilitate, sociabilitate, spirit de observație, o bună capacitate de organizare, răbdare și perseverență.
Abordăm o viziune vastă asupra cântului, întrucât dorim să sugerăm fiecărui membru din cadrul școlii noastre aspirația spre arta interpretativă și detașarea de tipologia unui simplu executant.
Punem accent pe însușirea fiecărui element din scriitura unei partituri pentru a oferi o imagine clară, logică și bine structurată asupra acțiunilor ce trebuie a fi înfăptuite în redarea lucrării muzicale.
Echipa noastră
Andreea-Teodora Gavriluți
Profesor de pian și canto
Andreea Teodora Gavriluți
Gavriluți Andreea Teodora este o interpretă cu o vastă pregătire în domeniul artistic. De mic copil a început studierea muzicii la Palatul copiilor din Iași, la secția canto, unde, a obținut numeroase premii în competiții de profil, a avut apariții la diverse emisiuni televizate și a participat în multe proiecte ce au contribuit în dezvoltarea sa ca viitor muzician.
Ulterior a urmat și a finalizat cursurile la Colegiul Național de Arte, Octav Băncilă, unde a avut performat ca și tânăr interpret. Câteva din premiile obținute în perioada școlarizării pe profilul canto clasic sunt:
În anul 2012:
- Premiul II la Concursul Național de Canto „Achim Stoia”
- Premiul I la Concursul Internațional de Interpretare Muzicală și Coregrafie „Emanuel Elenescu”
În anul 2013:
- Premiul I la Concursul Național de Canto „Achim Stoia”
- Locul I la Concursul Național de Interpretare Muzicală „Primăvara Artelor”
- Premiul III la Concursul Național de Interpretare Muzicală „Dimitrie Cuclin”
În anul 2014:
- Premiul III la Concursul Național de Canto „Achim Stoia”
- Premiul III la Olimpiada Națională de Interpretare Vocală, Instrumentală și Studii Teoretice
- Premiul III la Concursul Internațional de Interpretare Muzicală și Coregrafie „Emanuel Elenescu”
În anul 2015:
- Premiul I la Concursul Național de Canto „Achim Stoia”
- Premiul I la Olimpiada Națională de Interpretare Vocală, Instrumentală și Studii Teoretice
În anul 2016:
- Marele Premiul – Trofeul la Concursul Național de Interpretare ,,Dan Cumpătă”
În anul 2017:
- Premiul III la Concursul Internațional de Interpretare ,,Erich Bergel-Dorothy Kitchen” Ediția a II-a
Andreea și-a finalizat studiile de licență și de master la Universitatea Națională de Arte George Enescu din Iași, la Facultatea de interpretare, compoziție și studii muzicale teoretice, secția canto clasic.
Debutează în rolul Despinei din opera Cosi fan Tutte de Wolfgang Amadeus Mozart pe scena Teatrului Din Deva și în rolul Contesei din opera Nunta lui Figaro de Wolfgang Amadeus Mozart pe scena Ateneului Național din Iași
A fost colaborator permanent al Filarmonicii Moldova Iași în stagiunea 2016-2017 și colaborator temporar al Operei Naționale Române Iași.
A prestat în cadrul multor evenimente, recitaluri și spectacole de caritate și a participat la diferite masterclass-uri de profil.
A avut de asemeni și concerte și participări în competiții în cadrul corurilor, Ihos, Mira și Cantores Amicițiae.
Din dragoste pentru artă și din dorința de a împărtăși și celorlalți tainele muzicii, Andreea a colaborat cu școli de muzică ca profesor din anul 2018.
În anul 2019 deschide porțile propriului club de artă, iar de atunci și până în prezent pregătește, alături de echipa sa, tânăra generație în domeniul artistic. Cu multă pasiune și dăruire dorește să le insufle tuturor calea spre a deveni artist.
Andreea Moroșanu
Andreea Moroșanu
Andreea Moroșanu este o tânără pianistă, ce a realizat o activitate artistică impresionantă. A început studiul muzicii ușoare de la vârsta de 3 ani și jumatate, obținând primul premiu I la Festivalul de la Năvodari. Până la vârsta de 8 ani Andreea a obținut foarte multe premii la Festivaluri cu renume ale vremii, printre care Mamaia copiilor, Delfinul de aur, Constelația Necunoscută, etc. și a participat și la numeroase emisiuni televizate, dintre care punctăm, Ploaia steluțelor difuzată pe TVR1 și Vreau să fiu mare vedetă difuzată pe Antena1 și prezentată de Dan Negru, unde a câștigat un pian. Acest premiu a fost impulsul pentru a urma cariera pianistică de astăzi. A absolvit Colegiul Național de Artă Octav Băncilă, secția pian principal și Facultatea de Interpretare, Compoziție și Studii Muzicale teoretice din cadrul Universității Naționale de Arte George Enescu, sub îndrumarea Conf. Univ. Dr. Tatiana Pocinoc. A absolvit de asemenea și modulul de psiho-pedagogie.
Performanțele sale au condus spre un palmares uimitor adunând premii importante în competițiile academice pentru pian, printre care enumerăm Premiul II la Concursul International Piano Artis, editia a x-a, Premiul II la Concursul Eduard Caudella, editia a V-a, Premiul III la concursul Transylvania Fair Chance Romania.
Pe lângă activitatea ca pianist interpret, enumeram 2 publicatii in revista Studii de Muzicologie anul 2019 si 2021. Aceste lucrări sunt o analiză succintă a două partituri din repertoriul concertistic pe care aceasta l-a studiat pe parcursul anilor. De asemenea, a participat și lucrat la Masterclass-uri cu celebri pianisti precum Raluca Știrbăț, Andreea Stoica, Cristian Niculescu și Ionel Streba.
În activitatea sa, putem adăuga și reușitele în domeniul corepetitiei, ramura cu care se ocupă încă din primul an de liceu. A fost corepetitor pentru diferiți soliști, atât cantiști cât și instrumentiști, susținându-i în spectacole și în diferite competiții Naționale precum Achim Stoia, Ada Ulubeanu sau Emanuel Elenescu. Totodată a corepetitat clasa de canto din cadrul Colegiului Național de Artă Octav Bancilă a doamnei profesor Daniela Ciocoiu. În prezent este corepetitor în cadrul Ateneului Național din Iași.
Pasiunea către muzică se revarsă și în planul didactic, în cadrul clubului de muzică Artis Mundi, unde pregătește viitorii artiști cu devotement și o foarte mare pasiune.
În prezent este și profesor de pian principal în cadrul Colegiului Național de Artă Octav Băncilă
Andreea-Adnana Micu
Andreea-Adnana Micu
Micu Andreea Adnana este în prezent profesor titular de educatie muzicală la Școala Gimnazială Veronica Micle, Școala Gimnazială George Coșbuc, Școala Generală Ion Creangă și profesor de pian și canto la clubul privat de muzică Artis Mundi Iași.
Ca profesor de educație muzicală, a mai predat la Școala Gimnazială Iordache Cantacuzino Pașcani și Școala Gimnazială Balș.
În 2021-2022, a susținut examenele naționale Titularizarea și Definitivatul unde a obținut cea mai mare notă din județul Iași.
Adnana este absolventă a Colegiului Național de Artă Octav Bancilă Iași, secția canto clasic. Și-a finalizat mai apoi studiile licențiale și masterale la Universitatea Națională de Arte George Enescu din Iași, din cadrul Facultății de Interpretare, Compoziție și Studii Muzicale Teoretice, specializările pedagodie muzicală și culturi muzicale academice și tradiționale, cât și a modulului psihopedagogic nivelurile 1 și 2, din cadrul aceleiaşi universităţi.
Deține o capacitate interpretativă de nivel superior datorată experiențelor muzicale acumulate: în Corul Universității de Arte George Enescu, unde a avut onoarea să fie solistă în concertul de muzică corală sacră susținut la Institutul Teologic Romano-Catolic Sfântul Iosif din Iași; în Corul Aletheia, unde au câștigat locul I la Festicalul de muzică corală din Polonia; în Corul Cantores Amicitiae unde au organizat un turneu de colinde internațional (Franța, Luxemburg, Germania, Belgia) și în recitalurile din cadrul facultății susținute la Muzeul Unirii Iași sau la Palatul Culturii Iași.
De-a lungul anilor studențești, a participat la Masterclass-ul de Cânt și Dirijat coral, prof. Dr. Emanuel Pecingina, Corul Național de Cameră Madrigal, Bucuresti, susținut la Catedrala Mitropolitană din Iași; Proiectul Opera Aperta, proiect condus de prof. Univ dr. Gheorghe Duțică si prof.univ dr. Luminița Duțică, unde a compus două lucrări muzicale Înapoi la Arhetipuri și Haiku.
A susținut concerte cu elevii la invitația Primăriei Pașcani cu diferite ocazii, precum cea a Sărbătorilor de Crăciun.
Gabriela Matcovschi
Gabriela Matcovschi
Gabriela Matcovschi, este un artist desăvârșit, o persoană dedicată în totalitate muzicii, fiind profesor de chitară în cadrul echipei ARTIS MUNDI, dirijor, compozitor și vocalist.
Provenind dintr-o familie de muzicieni, Gabriela a fost îndrumată de mică spre acest drum al artei, susținând prestații artistice de la o vârstă fragedă. A absolvit Școala de Muzică din Fălești la specializarea pian principal, Colegiul de Muzică și Pedagogie din Bălți și Universitatea Națională de Arte George Enescu din Iași la specializarea dirijat cor, atât studiile de licență cât și cele de master.
Chitara a fost instrumentul favorit, practicat cu multă pasiune și dedicare. A abordat diverse stiluri muzicale precum clasic, acordic, fingerstyle, și de asemenea posedă vaste cunoștințe și pentru cântatul la chitară electrică și chitară bass.
De peste patru ani Gabriela este solist vocal în trupa de metal simfonic Era Divina participând la numeroase festivaluri și concerte lansând totodată și primul album, Reflecții din abis.
A compus multiple lucrări pentru chitară și voce dedicate copiilor dar și în scop personal. Din punct de vedere academic, este autorul lucrării The sleeping dragon scrisă pentru cor mixt și flaut chinezesc prezentată în festivaluri de referință si Imagini sub impuls, lucrare pentru cor mixt acapella, difuzată și la Radio Iași. A făcut diverse aranjamente atât corale cât și vocal-instrumentale prezentate inclusiv în cadrul Universității de Arte.
A dirijat corul Universității Naționale de arte abordând un repertoriu divers, ce a conținut atât lucrări ale renumiților compozitori internaționali precum Ludovico da Vittoria, Antonio Vivaldi, Gabriel Faure, Peter Anglea, cât și a ilustrilor compozitori români, Gavril Muzicescu, Sabin Păutza, Tudor Jarda, Vasile Spătărelu, Achim Stoia, Gheorghe Duțică, Dumitru Georgescu, Nicolae Lungu și Nicu Moldoveanu.
Dragostea pentru cor și muzică vocală a făcut-o să studieze cu mare pasiune și domeniul canto clasic, având numeroase prestații ca interpret vocal, inclusiv ca și solist.
În anul 2023 Gabriela a adăugat două Premii Întâi în palmaresul său, la concursurile Elite Musicians International Competition – ediția a III-a și Zbor de copil – ediția a III-a
Dintre genurile de muzică abordate enumerăm: belcanto, pop, folclor românesc, rock și tehnici de extreme vocal.
Bianca-Maria Stan
Bianca-Maria Stan
Bianca Maria Stan este o tânără violonistă ce a pășit pe drumul muzicii de la vârsta de 7 ani.
Evenimentul ce a convins-o să înceapă această călătorie în tainele muzicale a fost o audiție întâmplătoare a verișoarei sale care cânta la violă și a rămas fascinată de întregul peisaj, de instrument și de minunatele melodii.
S-a bucurat de îndrumarea unor profesori extraordinari, cărora le este profund recunoscătoare. În timpul celor doisprezece ani de studiu la Colegiul Național de Artă Octav Băncilă a lucrat împreună cu doamna profesor Irina Honciuc, urmând ca din anul 2019, când a fost admisă cu media 10 la Universitatea Națională de Arte George Enescu, Iași, să lucreze cu doamna profesor doctor Elena Ovănescu-Pârvu.
Sunt multe momente care i-au marcat activitatea în acest domeniu, munca fiind pe măsura rezultatelor. A câștigat premii la concursuri Naționale și Internaționale:
⁃ Premiul I la Concursul Internațional de Muzică și Artă organizat de Filarmonica Pitești și CMS Vienna, 03.12.2021
⁃ Premiul II la Festivalul Internațional The Violin Doc, ediția a II-a 2020
⁃ Premiul I la Concursul Național Dan Cumpătă 2019
⁃ Premiul I la Concursul Național Lira de Aur, 2019
⁃ Premiul I la Concursul Național Victor Giuleanu, 2018
⁃ Premiul I la Concursul Național Emanuel Elenescu 2018.
La finalul anului 2019, a fost selectată să participe într-un proiect în cadrul Academiei de Arte din Gothenburg, Suedia, unde a cântat în două concerte alături de orchestra academiei. În anul universitar 2021-2022, a fost beneficiara unei burse Erasmus+ la Conservatorul Codarts, în Rotterdam, Olanda, unde a studiat cu profesorii Vesna și Igor Gruppman, studenți ai celor mai mari maeștri ai secolului XX (David Oistrakh, Leonid Kogan, Jascha Heifetz).
Pe parcursul mobilității sale în străinătate, a activat și în Orchestra Euregio Germania, octombrie 2021, unde a ocupat poziția de asistent concertmaestru. De asemenea, a susținut alături de Filarmonica Botoșani două concerte în calitate de solist (19 octombrie 2019 și 05 februarie 2021), ambele exeperiențe demonstrându-i că dragostea sa pentru muzică a adus-o pe calea cea bună.
Îmi iau în serios munca și dezvoltarea în domeniul pe care mi l-am ales, iar Clubul Artis Mundi îmi oferă oportunitatea să împărtășesc cu copiii și adulții de toate vârstele lucrurile pe care le-am învățat în cei 15 ani de activitate. Îmi doresc să vă fac să fiți fermecați și să iubiți muzica în același mod în care m-a determinat să îmi pun inima în slujba artei
Andra Stoica
Andra Stoica
Andra Stoica este o tânără artistă, cu o activitate importantă în domeniul artei. Datorită personalității sale empatice, sensibile și a pasiunii pentru muzică, Andra este profesor coordonator al școlii Artis Mundi din anul 2021. Originară din Galați, Andra este absolventă a liceului de Arte „Dimitrie Cuclin”, a Universității Naționale de Artă, „George Enescu” din Iași, Facultatea de Interpretare, Compoziție și Studii Muzicale Teoretice și a modulului de psiho-pedagogie.
Pe parcursul formării sale, Andra a adunat în palmares premii importante în domeniul muzical, ce au consolidat cariera pe care astăzi o urmează cu mare devotament. Dintre acestea enumerăm:
În anul 2015:
- Premiul I – Concursul Internațional de Interpretare Muzicală „Emanuel Elenescu” din Piatra Neamț
- Premiul I – Concursul Internațional de Interpretare Muzicală „Dimitrie Cuclin” din Galați
- Premiul II – Concursul Internațional „Miniatura Romantică” din Galați
În anul 2016:
- Premiul II – Concursul Național de Interpretare „George Georgescu” din Tulcea
- Premiul II – Concursul Internațional „Miniatura Romantică”
În anul 2017:
- Premiul special al juriului – Concursul Interjudețean „Trecut.Prezent.Viitor” din Deva
- Premiul I – „Olimpiada Națională de Interpretare vocal-instrumentală și Studii Muzicale”, Etapa județeană din Galați
- Premiul III – „Olimpiada Națională de Interpretare vocal-instrumentală și Studii Muzicale”, Etapa Națională din Timișoara
În anul 2018:
- Premiul I (FINALIST) – Concursul Internațional „Miniatura Romantică” din Galați
- Premiul I – Concursul Internațional de Interpretare Muzicală „Dimitrie Cuclin” din Galați
În anul 2021:
- Premiul I – „Elit Musicians International Competition”
În anul 2022:
- Premiul I și TROFEUL – Concursul Național de Interpretare Vocală „Elena Botez” din Piatra Neamț
- Premiul II – Concursul Național de Interpretare „Eduard Caudella” din Iași
Andra debutează în rolul D-na Herz din opera „Directorul de Teatru” scrisă de Wolfgang Amadeus Mozart, pe scena Ateneului Național din Iași în anul 2019 și pe scena Operei Naționale Române din Iași în anul 2021.
În anul 2023 Andra va interpreta două roluri importante, Franzi din opera „Sânge Vienez” de Johann Strauss la Palatul Culturii din Iași și Norina din opera „Don Pasquale” scrisă de Gaetano Donizetti prestat pe scena Ateneului Național și a Operei Naționale Române din Iași.
A participat la Masterclass-uri de perfecționare în cadrul cărora i-a avut ca mentori pe soprana Lavinia Cherecheș în anul 2022 și pe basul Orlin Anastassov în anul 2023.
Maximilian-Egidiu Ciuraru
Maximilian-Egidiu Ciuraru
Maximilian-Egidiu Ciuraru este un interpret desăvârșit, ce posedă un parcurs artistic impresionant, conturat printr-un palmares bogat în premii din cadrul competițiile de profil și prin multe prestații din cadrul spectacolelor avute de-a lungul timpului.
Întrucât pasiunea pentru muzică a apărut la o vârstă fragedă și a evoluat pe parcursul anilor, Egidiu alege să-și finalizeze studiile liceene la Colegiul Național de arte Octav Băncilă din Iași, secția canto clasic și apoi să îmbrățișeze cariera de muzician absolvind studiile de licență și master la Universitatea Naționala de Arte George Enescu, în cadrul Facultății de Interpretare, Compoziție și Studii muzicale Teoretice.
Dintre premiile obținute în activitatea sa, enumerăm:
În anul 2012:
- Premiul II la Concursul Național de Canto „Achim Stoia”
- Premiul II la Concursul Internațional de Interpretare Muzicală și Coregrafie „Emanuel Elenescu”
În anul 2013:
- Premiul II la Concursul Național de Canto „Achim Stoia”
- Locul II la Concursul Național de Interpretare Muzicală „Primăvara Artelor”
- Premiul II la Concursul Național de Interpretare Muzicală „Dimitrie Cuclin”
În anul 2014:
- Premiul II la Concursul Național de Canto „Achim Stoia”
- Premiul III la Concursul Internațional de Interpretare Muzicală și Coregrafie „Emanuel Elenescu”
În anul 2015:
- Premiul III la Concursul Național de Canto „Achim Stoia”
În anul 2017:
- Mențiune la Concursul Național de Canto „Achim Stoia”
- Premiul I la Concursul Național de Interpretare „Dan Cumpătă”
În anul 2019:
- Premiul I la Concursul Național de Canto „Achim Stoia”
Pe scena Teatrului Național din Iași a debutat în anul 2017 Rolul Masetto din opera „Don Giovanni” de Wolfgang Amadeus Mozart la Teatrul Național Iași. În 2018 a prestat rolul Guglielmo din opera „Cosi fan Tutte” de Wolfgang Amadeus Mozart la Universitatea Națională de Arte „George Enescu” Iași pe scena Eduard Caudella, iar următorul debut a avut loc în anul 2019 cu rolul Conte d”Almaviva din opera „Le Nozze di Figaro” de Wolfgang Amadeus Mozart la Ateneul Național din Iași
Activitatea sa conține numeroase participări în concerte caritabile, spectacole și recitaluri, atât solistic cât și alături de corurile Ihos, Mira și Cantores Amicițiae și Lord’s Singers
Numeroase concerte caritabile și recitaluri
A avut prestații solistice în cadrul fundației „Remember Enescu” și participări în cadrul masterclass-urilor de profil, precum cel coordonat de soprana Viorica Cortez.
Constantin Torac
Constantin Torac
Începându-și activitatea artistică acum mai bine de zece ani, pe vremea când era la școala generală din Rădăuți alături de profesorul și mentorul său Ciprian Pomohaci, Torac Constantin este profesorul de percuție de la școala noastră artistică Artis Mundi.
Dupa multe concerte, proiecte și sesiuni de înregistrari, a decis să ajute oamenii care împărtășesc cu el aceiași pasiune pentru muzică și ritm.
Activând alături de trupe de muzică precum Odyssey, God The Barbarian Horde și Era Divina, Constantin a studiat o perioadă de timp muzica la conservatorul UNAGE din Iași, iar acum studiază medicina la U.M.F. Gr. T. Popa.
Vă așteptăm să îl cunoașteți și să aprofundați tainele ritmurilor muzicale alături de el.
Georgiana Ciornohac
Georgiana Ciornohac
Georgiana Ciornohac este profesoară de limba engleză calificată, cu modul psihopedagogic, absolventă a Facultății de Litere din cadrul Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași. În cadrul clubului Artis Mundi folosește metode moderne și interactive de predare a limbii pentru a-i ajuta pe cursanții de toate vârstele să cunoască și să se îndrăgostească iremediabil de limba și cultura engleză. Indiferent dacă este vorba de pregătire în vederea recuperării materiei școlare, pregătirea pentru un examen de limbă, precum Cambridge sau IELTS, sau pur și simplu învățare în scop propriu, poți veni să învățați împreună cum încrederea în sine și perseverența ajută la realizarea acestor scopuri. Crede că literatura și blândețea fac lumea un loc mai bun.